Očajna odluka
49

Džeko je bio bijesan na saigrača iz Rome zbog sebičnosti i potcjenjivanja protivnika

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Ekipa Rome je pobjedom protiv Cagliarija rezultatom 3:2 završila 2020. godinu, a nogometaš ovog tima Pedro Rodriguez našao se na udaru navijača na društvenim mrežama nakon izuzetno loše i sebične reakcije na početku drugog poluvremena.
Naime, domaći tim imao je vodstvo od 1:0 i nakon sjajnog kontranapada Pedro i Džeko su izašli ispred golmana Cagliarija, a španski nogometaš je, umjesto da snažno šutira ili eventualno asistira Džeki na prazan gol, odlučio pokušati napraviti egzibiciju i doslovno se obrukao.

On je pokušao prebaciti izuzetno dobrog i spremnog gostujućeg golmana, što mu naravno nije prošlo za rukom, a iako je Džeko istrčao nekih 50 metara da bi došao u čistu situaciju da ostane sam i lagano postigne gol, njegov saigrač ga na kraju "nije ispoštovao" i tako je propala ova šansa za Romu.

Trenutak sebičnosti Pedra
Trenutak sebičnosti Pedra

Džeko je, očekivano, bio vrlo bijesan nakon ovakvog poteza Pedra, a sigurno bi i trener Fonseca kao i navijači još više zapamtili ovaj potez Španca da Vučica na kraju nije upisala pobjedu. Upravo nakon ove situacije Roma je primila gol za 1:1, no srećom po njih Edin Džeko, a zatim i Mancini donijeli su im važnu pobjedu.

Naš napadač je postigao šesti gol u ovoj sezoni Serije A, a sedmi ukupno računajući jedan pogodak u Evropskoj ligi, a ukupno mu je to bio 113. gol u dresu Rome.