Serie A
19

Džeko izborio penal u remiju Rome i Lazija, derbi obilježio veliki broj pogođenih stativa

K. H.
U velikom derbiju 2. kola italijanske Serije A između Lazija i Rome nije bilo pobjednika, a konačni rezultat glasio je 1:1.

Nebesko-plavi su sjajno otvorili meč i već u trećoj minuti mogli su stići u vodstvo, ali je udarac Lucasa Leive završio na stativi. Odmah na drugoj strani, pokušao je Zaniolo, ali je on također pogodio stativu.

U 17. minuti Edin Džeko je izborio penal za Romu nakon što je poslije njegovog pokušaja jedan igrač Lazija igrao rukom, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Aleksandar Kolarov koji je rutinski pogodio za donio prednost Romi.

U 25. minuti Lazio pogađa novu stativu, ovaj put Correa je bio malo neprecizan, a do poluvremena Luis Alberto je mogao postići gol za domaći tim, no šutirao je pored gola.

Drugo poluvrijeme proteklo je u otvorenoj igri i jedne i druge ekipe, stative su četiri puta bile saveznik Lazija ili Rome, a konačnih 1:1 postavio je Luis Alberto u 59. minuti kada nakon asistencije Cire Immobilea postiže gol.

Do kraja meča nije bilo pogodaka ni promjene rezultata, pa su obje ekipe u ovom meču osvojile jedan bod. Roma nakon dva kola ima dva osvojena boda, dok Lazio ima četiri. Edin Džeko odigrao je svih 90 minuta u dresu Vučice, dok je Senad Lulić u dresu Lazija odigrao 78. minuta.