Serie A
59

Džeko izborio penal u porazu Rome od SPAL-a, Vučica nastavlja tonuti sve dublje

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Rome doživjela je novi poraz u talijanskoj Seriji A, a Vučica je u meču 28. kola poražena na gostovanju kod SPAL-a rezultatom 2:1 što im je sedmi poraz u ovoj sezoni.

Roma je jako loše ušla u meč i od prve minute vidjelo se da će imati velikih problema s ekipom koja se grčevito bori za opstanak, a nakon početnog ispitivanja snaga, Fares u 22. minuti koristi asistenciju Cioneka i sjajno glavom pogađa za vodstvo SPAL-a.

Roma je do poluvremena pokušala doći do poravnanja, ali u tome nisu uspjeli, pa su tako nervozni gostujući igrači ušli u sukob s nogometašima SPAL-a, prije svega današnji kapiten Rome Edin Džeko koji je imao ozbiljan verbalni okršaj s domaćim igračima.

Na početku drugog poluvremena Roma je stigla do poravnanja. Edin Džeko je srušen u kaznenom prostoru SPAL-a, sudija Rocchi pokazuje na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Perrotti koji pogađa za 1:1.

Kada su svi očekivali da će Roma krenuti po preokret i tri boda, uslijedio je novi šok za Vučicu. SPAL je istrčao sjajnu kontru, Jesus je srušio Petagnu, sudija opravdano pokazuje na bijelu tačku, a isti igrač mirno matira Olsena za novo vodstvo svoje ekipe, a kasnije će se ispostaviti i konačnih 2:1.

Džeko je do kraja meča imao jednu fantastičnu priliku da donese Romi barem jedan bod, ali je golman SPAL-a odlično zaustavio njegov pokušaj.

Nakon ovog poraza, Roma je ostala na petoj poziciji sa 47 osvojenih bodova, tri manje od Intera koji je na četvrtom mjestu.