Rizik se nije isplatio
250

Džeko: Island nas nije ugrozio dok nismo krenuli na sve ili ništa pa smo ostali i bez boda

D. Be.
Foto: N/FSBiH
Foto: N/FSBiH
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko nakon poraza na Islandu izjavio je da su Zmajevi večeras zaslužili tri boda, ali su na kraju ostali i bez jednog.

"Na kraju se jesmo otvorili i rizikovali i na kraju smo iz tog rizika primili gol, koji nas ostavlja bez jednog boda iako smo zaslužili tri. Nisu nas ugrozili dok nismo krenuli na sve ili ništa. Ali to opet pokazuje ako ne zabiješ gol, nažalost kazna stiže", kazao je.

Na pitanje da li će u narednim utakmicama biti pružena prilika mlađim igračima u reprezentaciji, Džeko kaže da će oni dobiti svoju šansu.

"Ima dosta mlađih igrača u svakom slučaju. Mislim da što se toga tiče nema problema, svaki mladi igrač koji dolazi ako dobije šansu dobit će ili sad ili u budućnosti. Ima igrača koji su došli iz mlade reprezentacija, ovo im je drugi ciklus i mislim da polako dolazi vrijeme na njih da prave razliku", dodao je.

Džeko je istakao da je reprezentacija BiH večeras protiv Islanda dala sve od sebe, ali to nije bilo dovoljno.

"Falio nam je zadnji pas. Kad je Mire (Pjanić, op.a.) ušao to je bilo dosta brže i bili smo opasniji po gol u odnosu na prvo poluvrijeme. ali kada izgubiš, gleda se sve negativno. Idemo dalje. Ovo nam je bila zadnja šansa u kvalifikacijama, imamo četiri utakmice da se pripremimo za ono što slijedi", poručio je najbolji bh. napadač.