Kapiten dao sud
55

Džeko impresioniran narednim rivalom, gledao im je posljednju utakmicu: Pobijedili su 6:1

D. P.
Džeko želi uspjeh u Evropi (Foto: Twitter)
Džeko želi uspjeh u Evropi (Foto: Twitter)
Kapiten Fenerbahčea i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko impresioniran je Olympiakosom nakon što je žrijeb ova dva tima spojio u četvrtfinalu Konferencijske lige.

Fenerbahče je u današnjem žrijebu dobio ekipu Olympiakosa, a grčki tim je prošao nakon nevjerovatnog preokreta protiv Maccabija iz Tel Aviva.

Grci su izgubili prvu utakmicu rezultatom 4:1, ali su sinoć nakon produžetka u revanšu slavili sa 6:1 i tako ovjerili plasman u četvrtfinale. Utakmicu je pratio i Edin Džeko koji je ostao impresioniran svojim narednim rivalom.

"Gledali smo njihov revanš meč kojeg su jučer igrali i odigrali su fantastično. Moram reći da sam bio impresioniran. Pobijedili su rezultatom 6:1, ali mislim da imamo podjednake šanse za plasman dalje jer je svaka ekipa u ovoj fazi podjednako dobra", rekao je Džeko za klupsku stranicu Fenerbahčea nakon žrijeba.

Istanbulski velikan će revanš susret igrati u gostima, a prvi meč će gostovati u Grčkoj.

"Naravno da će biti prednost u igranju drugog meča kod kuće, ali to ne mogu navesti kao stopostotnu prednost jer smo, kao što smo vidjeli u prošloj fazi protiv Union Saint Gilloisea, pobijedili u gostima, a onda izgubili kod kuće. Naravno, najvažnije je da damo sve od sebe i postignemo dobar rezultat u prvom meču na strani", dodao je bh. nogometaš.