Junak susreta
805

Džeko: Imali smo malo sreće, ali sreća prati hrabre

Piše: E. B.
Edin Džeko (Foto: H. M./Klix.ba)
Edin Džeko (Foto: H. M./Klix.ba)
Edin Džeko je sa dva pogotka na svojoj Grbavici potopio Sjevernu Irsku i Bosnu i Hercegovinu odveo nadomak play-offa u Ligi nacija.

Nakon meča kapiten Zmajeva je bio zadovoljan svojom, ali i igrom saigrača.

"Bila je dobra utakmica i zasluženo smo pobijedili. Prvu utakmicu nismo odigrali na našem nivou i htjeli smo pred našim navijačima odigrati puno bolje. irci su ekipa koja hoće da igra fudbal, to smo im onemogućili visokim presingom i morali su igrati na duge lopte koje smo mi pokupili", rekao je Džeko koji je priznao i kako su Zmajevi imali sreće s obzirom da se tri puta tresao okvir Šehićevog gola.

"Oni su imali tri stative, ali smo mi zasluženo pobijedili. Imali smo malo sreće, ali sreća prati hrabre, a mi smo bili hrabri", dodao je.

Nakon pola sata igre Džeki je poništen eurogol zbog navodnog ofsajda. Edin kaže kako je naša selekcija oštećena u tom trenutku.

"Mislim da nije bilo ofsajda. Sudija je rekao da je bio ofsajd, kažu mi da nisam bio u ofsajdu, ali šta da se radi, bitno je da smo zabili poslije i taj drugi pogodak i riješili utakmicu", rekao je Džeko.