Stigla odbijenica
15

Džeko i Tadić željeli prisustvovati košarkaškoj utakmici, ali nisu dobili dozvolu iz kluba

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Kapiten turskog Fenerbahčea Edin Džeko želio je prisustvovati utakmici košarkaške sekcije turskog tima protiv Olympiacosa, ali nije dobio dozvolu iz kluba.

Kako piše Ajansspor, kapitenu Zmajeva i srbijanskom reprezentativcu Dušanu Tadiću nije dozvoljeno da prisustvuju na utakmici Eurolige jer ih u subotu očekuje duel sa Trabzonsporom.

Za razliku od njih, nogometaše turskog velikana je na utakmici Eurolige "predstavljao" brazilski veznjak Fred koji će zbog povrede biti odsutan dvije sedmice.

Dodajmo da je Fenerbahče u šestom kolu Eurolige pobijedio Olympiacos rezultatom 79:77, a do pobjede ih je vodio Papagiannis sa 15 poena i dva skoka. Pratio ga je Pierre sa 14 poena dok je još dvocifren bio Motley sa deset poena te tri skoka.

Na drugoj strani je najbolji bio Peters sa 19 poena, šest skokova i dvije asistencije dok je Canaan dodao 15 uz tri asistencije i dva skoka. Williams-Goss je susret završio sa 13 poena i dva skoka, a još je dvocifren bio Milutinov sa 12 poena i pet skokova.

Fenerbahče je trenutno trećeplasirani na tabeli Eurolige sa pet pobjeda i porazom dok je Olympiacos osmoplasirani sa po tri pobjede i poraza iz šest odigranih susreta.

U sljedećem kolu Fenerbahče će gostovati kod Partizana dok će Olympiacos na svom parketu dočekati sastav španske Baskonije.