Turska Super liga
0

Džeko i Tadić odveli Fenerbahče do nove pobjede, nastavlja se "mrtva trka" za prvaka

N. K.
Džeko postigao 19. ligaški gol u sezoni (Foto: Fenerbahče)
Džeko postigao 19. ligaški gol u sezoni (Foto: Fenerbahče)
Nogometaši Fenerbahčea pobijedili su večeras na Sukru Saracoglu stadionu u 31. kolu turske Super lige ekipu Adane Demirspora rezultatom 4:2 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši šesti uzastopni ligaški trijumf.
Utakmica je odlično krenula po domaće budući da je Djiku doveo Fenerbahče u vodstvo već u 17. minuti, ali je samo osam minuta kasnije Balotelli izjednačio nakon velike greške golmana. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo šest minute igre u nastavku utakmice bilo je dovoljno kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki da zatrese mrežu gostiju. Akcija je krenula iz auta, a naš napadač je pogodio majstorski lijevom nogom u suprotni ugao. Bio je to njegov 19. pogodak u sezoni čime je ponovo prvi strijelac turskog prvenstva.

Gol pogledajte ovdje.

Fešta u Istanbulu mogla je početi 20 minuta prije kraja susreta kada je Tadić postigao golčinu s pola terena.

Gol pogledajte ovdje.

Međutim, deset minuta kasnije Barasi je mirno postigao drugi gol za goste, ali je u 85. minuti Dursun zapečatio pobjedu Fenerbahčea golom za konačnih 4:2.

Fenerbahče je drugi na tabeli Super lige s dva boda manje od lidera Galatasaraya, dok je Adana na 11. poziciji. U narednom kolu Fenerbahče gostuje Karagumruku, dok će Adana dočekati Kayserispor.

Rezultat i strijelci:

Fenerbahče - Adana 4:2 (Djiku 17', Džeko 51', Tadić 70', Dursun 85' - Balotelli 25', Barasi 80')

Tabela: