Bundesliga
0

Džeko i Misimović večeras protiv tima bivšeg učitelja

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši trener Wolfsburga, a sada prvi čovjek ekipe Schalke 04, Felix Magath, raduje se što će se u večerašnjem susretu Bundeslige susresti upravo ova dva njemačka kluba.

56-godišnjak je sa novim timom napravio impresivan početak, a trenutno se nalaze na trećem mjestu tabele. Na Veltins Areni večeras će odmjeriti snage sa ekipom koju predvode bh. reprezentativci Edin Džeko i Zvjezdan Misimović.

"Radujem se što ću ponovo vidjeti svoje nekadašnje igrače. Izgradio sam taj tim i imao sam dobre odnose sa klubom dvije godine koliko sam proveo tamo. Bili smo veoma uspješni. Nijednog od svojih bivših nogometaša nisam vidio otkako sam otišao", priznaje Magath u razgovoru koji je objavljen na oficijelnoj stranici kluba.

"Ipak, ovo je utakmica kao i svaka druga. Želimo tri boda kako bismo zacementirali svoju poziciju. Mislim da imamo dobre šanse jer smo svježiji od njih. U pitanju je skoro isti tim koji je igrao prošle sezone", optimističan je trener koji ipak gaji respekt prema "vukovima" i tvrdi: "U stanju su svakoga pobijediti."

"Zvjezdana Misimovića i Edina Džeku nikad ne možete držati pod kontrolom. Oni su uvijek u stanju poentirati. Ipak, i mi ćemo pokušati napadati, jer se Wolfsburg muči sa odbranom. Statistika pokazuje da se trenutno suočavaju sa dva ili tri problema", tvrdi Magath.

Utakmica 5. kola Bundeslige počinje u 20:30 sati.