Drama u Istanbulu
137

Džeko i Fener ostali bez polufinala Konferencijske lige, Bonucci tragičar turskog tima

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Olympiacosa su obezbijedili plasman u polufinale Konferencijske lige i to nakon što su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca pobijedili Fenerbahče.
Grčki tim je u Tursku stigao s prednosti 3:2 iz prvog meča u Pireju kojeg je Fener anulirao već u 11. minuti susreta kada je pogodio Irfan Can Kahveci.

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata te se otišlo u produžetke gdje također nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju penala gdje je uspješniji bio grčki sastav koji se plasirao u polufinale.

Edin Džeko je na terenu bio do 74. minute susreta kada ga je zamijenio Michy Batshuayi koji je bio precizan u penal seriji, a Rade Krunić je u 106. minuti zamijenio Sebastiana Szymanskog.

Pored njega pogodio je i Alexander Djiku dok su Dušan Tadić, Cengiz Under i Leonardo Bonucci propustili realizovati kazneni udarac.

S druge strane za goste su pogodili El Kaabi, Horta, Masouras i dok su El Arabi i Rodinei bili neprecizni.

U posljednjoj seriji Rodinei je imao priliku da donese Grcima prolaz dalje, ali ga je Livaković fantastičnom odbranom spriječio u tome nakon čega je Bonucci šutirao u posljednjoj seriji za Fener, no bio je neprecizan te je Olympiakos ostvario plasman u polufinale.