Hoće li večeras dobiti priliku?
0

Džeko i Begović u nadi da će zaigrati jedan protiv drugog

Sarajevo-x.com
Dva bh. internacionalca Edin Džeko i Asmir Begović nadaju se da će večeras dobiti priliku zaigrati jedan protiv drugog u zaostaloj utakmici 37. kola engleskog Premiershipa, nakon što su dvoboj svojih timova u finalu FA Cupa na Wembleyju odgledali sa klupe za rezervne igrače.

Iako je publika u BiH s nestrpljenjem iščekivala subotnji susret na Wembleyju u nadi da će gledati Džeku i Begovića, treneri oba tima odlučili su ih ostaviti na klupi čime su pomalo i razočarali ljubitelje fudbala u našoj zemlji.

Džeko nije dobio priliku da odigra nijednu minutu iako je svojim golom protiv Notts Countyja osigurao "građanima" nastavak takmičenja u FA Cupu.

S druge strane, trener Stokea Tony Pulis u ovom je takmičenju prednost tokom čitave sezone davao Thomasu Sorensenu pa je Begović veličanstvenu utakmicu morao gledati sa klupe.

Prema navodima engleskih medija, ovaj put situacija bi trebala biti drugačija. Roberto Mancini, trener "građana" koji se bore za direktan plasman u Ligu prvaka, najvjerovatnije će u sastav uvrstiti Džeku, dok će Pulis na poziciju između stativa vratiti nekadašnjeg bh. reprezentativca Begovića.

Utakmica je na rasporedu u 20:45. sati.