Serie A
118

Džeko golčinom probudio uspavani Inter, uslijedila rapsodija protiv nemoćne Bologne

K. H.
Nogometaši Intera ubjedljivo su pobijedili Bolognu u meču 14. kola italijanske Serije A rezultatom 6:1, a naš Edin Džeko postigao je sjajan pogodak i pri tome upisao asistenciju.
Utakmica nije najbolje počela za Inter i nakon nekoliko opasnih napada s obje strane, gosti su prvi postigli pogodak i došli u vodstvo. Igrala se 22. minuta, a strijelac gola je bio Lykogiannis.

Ipak, samo četiri minute nakon toga, Inter se vraća. Lopta se odbila do Džeke, a naš napadač fenomenalnim udarcem iz voleja pogađa dalji golmanov ugao, postiže definitivno najljepši pogodak u ovoj sezoni i vraća stvari na početak. Našem napadaču je ovo bio četvrti pogodak u Seriji A ove sezone.

Inter je nakon tog gola ubacio u brzinu više, Inzaghijevi igrači kao da su dobili krila i u finišu prvog poluvremena preko Dimarca i Martineza postižu još dva pogotka i dolaze do velikog preokreta i vodstva od 3:1.

Da Inter u ovom meču neće imati problema bilo je jasno u 48. minuti kada je Dimarco postigao svoj drugi, a za Inter četvrti gol, da bi u 59. minuti Calhanoglu pogodio iz penala i povećao vodstvo na 5:1.

Konačnih 6:1 postavio je Gosens golom u 76. minuti i to nakon asistencije našeg Džeke, što mu je bila treća asistencija u ovoj sezoni.

U ranije odigranim mečevima, Lecce je na svom terenu pobijedio Atalantu rezultatom 2:1, dok su Sassuolo i Roma remizirali rezultatom 1:1.

Nakon ove pobjede, Inter je skočio na četvrtu poziciju na tabeli sa 27 osvojenih bodova, 11 manje od Napolija koji je prvoplasirani te s tri boda manje od Milana koji je na drugom mjestu.

Tabela:

Standings provided by Sofascore