Drugi sport
33

Džeko dobio poziv da se priključi treningu odbojkaškog kluba

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: Facebook/AS Roma)
Edin Džeko (Foto: Facebook/AS Roma)
Antonello Barani, predsjednik odbojkaškog kluba Roma Volley, pozvao je kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku da se okuša na treningu njihovog kluba.

"S obzirom na tehničke vještine Edina Džeke, koje je jučer pokazao igrajući odbojku, Antonello Barani, predsjednik Roma Volleya, zvanično poziva Rominog napadača da posjeti prvu ekipu Rima i učestvuje na treningu s asovima rimske odbojke i to samo nekoliko metara udaljeno od njegovog doma na PalaHoneyu. Bila bi to prava prilika za odmjeravanje snaga sportskih prvaka", stoji u ovoj zanimljivoj pozivnici, koja je uslijedila nakon Instagram storyja Edinove supruge Amre.

Naime, ona je objavila video na kojem se vidi kako naš napadač igra odbojke s prijateljima i članovima porodice, a nakon pokazanog umijeća stigao je i poziv da se oproba u ovom sportu.

Džeko će na novi poduhvat ipak malo sačekati budući da ga za vikend s Romom očekuje važna utakmica protiv Genove u borbi za pozicije koje vode u evropska takmičenja.

Dijamant je ove sezone za Romu odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima. Postigao je 13 pogodaka i upisao devet asistencija.