Serie A
55

Džeko asistirao u pobjedi Rome, Juventus iskoristio kiks Napolija i smanjio zaostatak

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U 12. kolu italijanske Serie A Roma i Juventus su upisali pobjede, dok je Napoli kiksao na gostovanju kod Chieva.

Roma je zabilježila pobjedu na gostovanju kod Fiorentine rezultatom 4:2. Roma je povela u petoj minuti kada je Gerson matirao Sportiella, ali samo četiri minute kasnije Veretput je poravnao rezultat. Nakon pola sata igre Gerson je postigao svoj drugi pogodak na meču za novo vodstvo Rome, a u 39. minuti Simeone je pogodio za 2:2.

Novu prednost Romi donio je Manolas u 50. minuti. Kolarov je izveo korner, loptu je glavom skrenuo Džeko, a ona se od Grka odbila u gol za 3:2. Perotti je u 87. minuti postavio konačnih 4:2.

Juventus je savladao Benevento rezultatom 2:1. Ciciretti je u 19. minuti iz slobodnog udarca matirao Szczesnog na zaprepaštenje svih navijača Stare dame, ali je Juve ipak uspio preokrenuti rezultat u drugom poluvremenu. U 57. minuti Higuain je pogodio za 1:1, a Cuadrado je u 65. minuti pogodio za vodstvo Stare dame rezultatom 2:1.

Juve se približio Napoliju na samo jedan bod s obzirom da je ekipa s juga Italije osvojila samo bod na gostovanju u Veroni kod Chieva. Igrači Napolija su dominirali od početka do kraja susreta, ali je Sorrentino bio nesavladiv i najzaslužniji je za veliki bod Chieva.

Cagliari je slavio nad Veronom nakon preokreta rezultatom 2:1. Zuculini je doveo Veronu u vodstvo u 6. minuti, a već u 11. minuti domaća ekipa je mogla do izjednačenja, ali je Nicolas odbranio penal Cigariniju. Golman gostiju je po loptu u svoju mrežu morao u 28. minuti kada ga je matirao Ceppitelli za 1:1. Konačnih 2:1 postavio je Farago u 85. minuti susreta.

Susret Lazio - Udinese je zbog nevremena koje je pogodilo Rim odgođen, a novi termin odigravanja meča će biti određen naknadno.

Tabela: