Nogomet
135

Džekino pismo bivšem klubu: City je porodica, s najmilijim se najteže rastati

Klix.ba
Nakon što je prešao iz Manchester Cityja u Romu, kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je dobio oproštajne poruke od sada već bivšeg kluba, saigrača i navijača, a sada je Dijamant napisao pismo kojim se zahvalio i oprostio od, kako je rekao, svoje porodice.

"Nakon četiri i po godine ispunjene vašom podrškom i mojom ljubavlju prema vama, došlo je vrijeme za rastanak. U Manchester Cityju sam proveo neke od najljepših trenutaka u mojoj karijeri, trenutke koje nikad neću zaboraviti. Osvojio sam pet trofeja i upisao mnogo više pobjeda nad našim najvećim rivalima. Radost na vašim licima tokom protekle četiri i po godine čovjek nikad ne može zaboraviti. Hvala vam na svemu", napisao je Džeko u psimu.

Zahvalio se svima u klubu i istakao da je Manchester City poput porodice.

"Hvala svim ljudima u klubu koji su uvijek bili uz mene. Posebnu zahvalnost dugujem saigračima i osoblju koji su mi postali kao porodica. Tako sam gledao na Manchester City, kao na jednu veliku porodicu. Kao što svi znate, rastanak s najbližim je uvijek najteži", dodao je novi napadač Rome.

Svom bivšem klubu je poželio mnogo sreće, a na budućnost u Romi gleda pozitivno.

"Vrijeme je za rastanak i nove izazove. Otišao sam u drugu zemlju, u novi veliki klub s nevjerovatnim navijačima i radujem se tome. No, vrijeme koje sam proveo s vama, kao i sreća i ljubav koju sam osjetio, zauvijek će ostati sa mnom. Još jednom, hvala za sve, ostat ću navijač Manchester Cityja kojem želim sve najbolje i još mnogo trofeja i sreće u budućnosti. Doviđenja Manchester i sretno", završio je Džeko.