Serie A
145

Džekina Roma protutnjala Udinama, Juventus do pobjede golom Ronalda iz 95. minute

N. K.
Udinese - Roma (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Rome pobijedili su na Dacia Areni u okviru 10. kola Serije A ekipu Udinesea rezultatom 4:0 i tako napravili novi skok na tabeli nakon dva vezana remija u prošla dva meča.

Vučica je povela već u 14. minuti golom Zaniola na asistenciju Kolarova, a veliki problem za Romu nastao je u 32. minuti kada je Fazio dobio direktni crveni karton. Ipak, domaći se nisu uspjeli nametnuti u prvom poluvremenu te je Roma imala zasluženo vodstvo.

U nastavku druga slika na terenu. Udinese je u potpunosti dominirao, ali je Roma gotovo iz svakog napada kažnjavala jalove napade domaćih.

Prvo je Smalling u 51. minuti udvostručio vodstvo, a samo tri minute kasnije Kluivert je uvećao vodstvo. Konačnih 0:4 postavio je Kolarov golom iz penala u 65. minuti.

Bh. reprezentativac Edin Džeko je kao kapiten predvodio pobjedničku ekipu svih 90 minuta, dok je čitav susret za domaće odigrao još jedan bh. igrač - Mato Jajalo.

Roma se večerašnjom pobjedom probila na četvrto mjesto Serije A, dok je Udinese pao na 15. poziciju.

Udinese - Roma (Foto: EPA-EFE)
Udinese - Roma (Foto: EPA-EFE)

Juventus je u utakmici sa čak tri crvena kartona uspio pobijediti Genovu rezultatom 2:1. Bonucci je doveo Staru damu u vodstvo, a Koume je izjednačio četiri minute prije odlaska na odmor.

Iako je Juventus gotovo zadnjih pola sata meča imao čak dva igrača više, nisu uspjeli postići pogodak. Tek nakon isključenja Rabiota u 87. minuti, Ronaldo je golom iz penala u petoj minuti sudijske nadoknade donio tri boda ekipi iz Torina.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je utakmicu propustio zbog povrede mišića.

Rezultati:

Napoli - Atalanta 2:2 Cagliari - Bologna 3:2 Juventus - Genoa 2:1

Lazio - Torino 4:0 Sampdoria - Lecce 1:1 Sassuolo - Fiorentina 1:2 Udinese - Roma 0:4

Tabela: