Nogomet
95

Džekin posrednik u detalje pojasnio kako je došlo do obnove ugovora s Romom

N. K.
Džeko zadovoljan obnovom ugovora (Foto: AS Roma)
Džeko zadovoljan obnovom ugovora (Foto: AS Roma)
Edin Džeko je sinoć sve u Italiji iznenadio potpisom novog ugovora s Romom, a njegov posrednik u razgovorima Silvano Martina ispričao je detaljno kako je i zbog čega došlo do nastavka saradnje kapitena reprezentacije BiH i Vučice.
Ugovor našem napadaču isticao je na kraju ove sezone, ali Roma ga nije željela prodati za cijenu ispod 20 miliona eura te čekati hoće li ih Icardi na kraju odbiti ili prihvatiti ponudu Napolija.

"Edin ima Romu u svom srcu, kao i njegova porodica. Igrač s Edinovom historijom ne može čekati tuđu odluku, kao što je u ovom slučaju Icardijeva. Razgovarali smo i rekli sebi: 'Znaš, ovdje si voljen'. Tačno je, neki su ga navijači vrijeđali, ali klub ga poštuje. U posljednja četiri dana započeli smo razgovore za obnovu ugovora i sinoć smo sve potpisali. Naravno, viđenje njegovih saigrača, trenera, kluba i navijača itekako je uticalo na njegovu odluku budući da su svi tražili obnovu ugovora. Osjeća se važno u u velikom klubu kao što je Roma, što je olakšalo pregovore i postizanje dogovora o produžetku ugovora", rekao je posrednik u razgovorima Martina za Tele Radio Stereo.

Ovaj prijatelj porodice Džeko je potom detaljno prepričao prepisku koju je imao s Rominim direktorom Gianlucom Petrachijem.

"Kada sam poslao poruku Petrachiju da počnemo pregovore, on je bio najsretniji čovjek na svijetu. Poruka koju sam mu poslao bila je: 'Imam nešto što bi vas moglo interesovati'. Nije odmah odgovorio pa sam mu opet pisao te noći: 'Pa, zar nisi zainteresovan?'. Petrachi mi je odgovorio: 'Zainteresovan sam samo ako je u pitanju Džekin novi ugovor'. Ja sam mu odgovorio: 'Pa onda, imaš sreće'. I vrlo brzo smo sve dogovorili. Roma je željela ovo, ali su također shvatali da Edin nakon mnogo godina osjeća potrebu za novim iskustvom, prije svega u Ligi prvaka. Nakon šest sedmica u kojima se ništa nije događalo, razmišljali smo o novom ugovoru i vrlo brzo smo to napravili. Potpisao je s velikom radošću i entuzijazmom", istakao je Martina.