Odlazak Željine legende
0

Džekin emotivni oproštaj od Odovića: Hvala ti što si ispunio moje dječačke snove

K. H.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kapiten nogometne reprezentacije BiH Edin Džeko emotivnom porukom na društvenoj mreži Facebook odao je počast Milomiur Odoviću koji je danas preminuo u Sarajevu nakon duge i teške bolesti.
Džeko se na svojoj službenoj stranici oprostio uz nekoliko emotivnih rečenica, a on je napisao da je upravo pod trenerskom palicom Odovića debitovao u evropskim utakmicama u dresu Željezničara. Odović je tada na klupi Plavih sjedio umjesto suspendovanog Osima.

Dijamant se zahvalio za ispunjenje dječačkih snova, ali i sve ono što je Odović svojim dugogodišnjim radom ostavio u naslijeđe mlađim generacijama. Njegovu objavu prenosimo od početka do kraja.

"Bila je 2003. godina i još sam bio dječak, koji je sanjao snove. Igrala se 63. minuta utakmice protiv Heartsa, kada mi je Milomir Odović rekao da ulazim u igru. Bio je to moj evropski debi u dresu Željezničara i niko nije bio ponosniji od mene.

Hvala ti Oda, što si ostvario moje snove i snove mnogih drugih dječaka.

Hvala ti za sve ono što si bio i što si ostavio mlađim generacijama u naslijeđe.

Jednom vojnik Željezničara, uvijek vojnik Željezničara. Počivaj u miru Oda naš!", poručio je Džeko na Facebooku.

Džeko je nakon odlaska iz Željezničara igrao još za Teplice, Wolfsburg i Manchester City, a danas je član rimske Rome čiji je treći najbolji strijelac.