Nogomet
0

Džekin dogovoreni transfer u Juve spriječilo pravilo Talijanskog saveza

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Da u talijanskoj Seriji A vladaju drugačija pravila, Edin Džeko sada bi obavljao ljekarske pretrage u Juventusu, a ne Manchester Cityju, tvrdi FIFA-in agent Giacomo Petralito.

Talijanski klubovi imaju pravo dovesti jednog nogometaša godišnje koji dolazi iz zemlja koja nije članica Evropske unije i koji u tom trenutku ne igra za talijanski klub. Slučaj s Wolfsburgovim bosanskohercegovačkim napadačem nije mogao biti realiziran budući da je torinska "stara dama" u augustu to učinila s Milošem Krasićem. Sve to znači i da je najranija mogućnost dovođenja Džeke u Juventus mogla biti realizirana tek na ljeto ove godine, što ovaj nije htio čekati.

"Juventus je mogao dovesti Džeku, ali on nije želio čekati juni. Klubovi su već dogovorili januarski prelazak, ali apsurdno pravilo Talijanskog nogometnog saveza zaustavilo je taj transfer."

"Džeko je uistinu želio u Italiju, no izgleda da se Italiji ne dopada ideja imati najbolje svjetske nogometaše u svojoj ligi. S takvim besmislenim pravilima Talijani svojoj ligi samo štete", kazao je Petralito.