Kada im je saopćio
19

Džekin bivši saigrač ispričao nevjerovatnu anegdotu iz tadašnjeg Cityja: Igrači slavili otkaz trenera

D. P.
Mancini i Richards su uvijek bili u dobrim odnosima (Foto: Micah Richards/Twitter)
Mancini i Richards su uvijek bili u dobrim odnosima (Foto: Micah Richards/Twitter)
Nekada proslavljeni defanzivac Manchester Cityja Micah Richards ispričao je skoro pa nevjerovatnu anegdotu o treneru Robertu Manciniju iz zajedničke ere na Etihadu.

Richards je dijelio svlačionicu s našim Edinom Džekom, a na klupi je bio Italijan Roberto Mancini. To je generacija koja je nakon višedecenijskog čekanja vratila titulu prvaka Engleske u plavi dio Manchestera.

Međutim, nakon što su stvari krenule nizbrdo, Mancini je dobio otkaz. Sada je Micah Richards ispričao vrlo interesantnu priču o načinu na koji su igrači dočekali vijest o Mancinijevom otkazu.

Prije nego što je Manchester City išta objavio zvanično, Mancini je stigao u Landmark hotel u Londonu gdje je na večeri objasnio svojim saigračima da je već bivši trener kluba.

"Bio sam Mancinijev miljenik, svi znaju kakav je bio naš odnos. Sjećam se da smo bili na Wembleyu u hotelu Landmark. Svi smo sjedili za stolom i sjećam se da je Mancini došao i obavio razgovor s nama. Rekao nam je da je 'gotov', a tada je nastala čudna situacija", ispričao je Richards u posljednjoj epizodi podcasta "The rest is football" i nastavio:

"Pola stola bilo je tužno, ali druga polovica je slavila i navijala. Bilo je apsolutno nevjerovatno. Ja sam bio začuđen jer je čovjek upravo dobio otkaz, a svi se smiješe i šale zbog toga. Najgora stvar od svega je bila što su slavili i oni koji su igrali u prvoj postavi. Bilo je to pravo ludilo", ispričao je nekadašnji defanzivac Cityja, a sada stručni komentator.

Podsjetimo, ranije je o Manciniju pričao i slavni golman Shay Given koji je u svojoj autobiografskoj knjizi otkrio kako je italijanski trener imao problem sa svakim igračem te da se sa svima svađao.