Žestoko reagovao
160

Džeki pukla kopačka pa se opet nervirao zbog lošeg suđenja

Klix.ba
Edin Džeko u raspravi s jednim igračem Frosinonea (Foto: EPA-EFE)
Edin Džeko u raspravi s jednim igračem Frosinonea (Foto: EPA-EFE)
Napadač Rome Edin Džeko bio je poprilično nervozan u prvom poluvremenu utakmice između njegovog tima i Frosinonea, posebno u trenucima kada je Vučica imala rezultatski zaostatak.

Frosinone je u petoj minuti šokirao Romu i nakon greške N'zonzija stigli su u vodstvo od 1:0, a prve znake nervoze Džeko je pokazao oko 20. minute kada mu sudija Manganiello nije svirao očigledan prekršaj.

Upravo je Manganiello arbitar koji je nedavno pokazao Džeki direktan crveni karton u meču protiv Fiorentine zbog gotovo iste situacije, ali ovaj put Dijamant je ostao smiren i nije burno reagovao prema glavnom arbitru.

Umjesto toga, Džeko je pričao s kapitenom De Rossijem koji sigurno ima puno veći autoritet kod sudija u odnosu na njega, a kada su se strasti smirile, Džeko je napravio prekršaj na lijevoj strani i sudija mu je bez razmišljanja pokazao žuti karton, iako se čini da je ta odluka prestroga.

Džeko je u prvom poluvremenu imao i zanimljivu situaciju s kopačkom koja mu je nakon jednog zračnog duela doslovno pukla, a još jednom podsjećamo, on je u 30. minuti postigao šesti pogodak u ovoj sezoni i bio je glavni akter preokreta koji je rimski klub režirao u samo dvije minute.