Telegraph
0

Džeki dodatno odškrinuta vrata Arsenala

Totalsport
Edin Džeko
Edin Džeko
Menadžer Arsenala Arsene Wenger u januaru će sigurno dovesti pojačanje na mjestu napadača, a prema izvještaju Telegrapha, spreman je dovesti čak i nogometaša koji nema pravo nastupa u Ligi prvaka.

Time se otvaraju vrata i bosanskohercegovačkom nogometašu Edinu Džeki za kojeg su zagrizli mnogi evropski velikani.

Dosad je postojala dvojba oko eventualnog Džekinog angažmana upravo zbog činjenice da je ove sezone već igrao za Wolfsburg u Ligi prvaka i da zbog toga ne bi mogao igrati za novi klub u nastavku takmičenja. No, prema Telegraphu, Wengeru to očito ne smeta, što povećava šanse da se Džeko u januaru pojavi na Emiratesu.

Među kandidatima koji su u istoj situaciji je i Klaas-Jan Huntelaar koji je ove sezone već igrao za Milan u Ligi prvaka, no općenito nije ostavio dobar dojam na San Siru otkad je stigao iz madridskog Reala, tako da bi u januaru ponovno mogao potražiti novu sredinu.

Osim spomenute dvojice, francuskom se strategu po glavi motaju i imena Marouanea Chamakha iz Bordeauxa, Andre-Pierrea Gignaca iz Toulousea te Carltona Colea iz West Hama, a nije mu strana ni ideja dovođenja Talijana Luce Tonija koji se pored Ivice Olića i Marija Gomeza ne može izboriti za minutažu u Bayernu.