Nogomet
0

Dynamo Dresden pobijedio Osnabruck i spasio se ispadanja iz 2. Bundeslige

Piše: D. B.
U uzvratnoj utakmici doigravanja za 2. Bundesligu Dynamo Dresden je pobijedio Osnabruck i tako se spasio ispadanja u 3. ligu.

Osnabruck je u prvoj utakmici doigravanja na svom terenu savladao ekipu Dynamo Dresdena minimalnim rezultatom, a jedini gol je postigao Manno. Dresdenu je u uzvratu odgovarala samo pobjeda, pa kalkulacija nije bilo. Igrači Dresdena su dobro otvorili utakmicu sa Osnabruckom. Napravili su nekoliko izglednih prilika, a u 13. minuti je Ouali pogodio stativu. Ipak, svoju je šansu u 30. minuti iskoristio Fiel i doveo Dynamo u vodstvo od 1:0. Asistent je bio Ouali. Četiri minute kasnije je Fort mogao povećati vodstvo domaćih, ali nije pogodio. Fort i Ouali su nastavili prijetiti golmanu gostiju Riemannu, ali je čuvar mreže Osnabrucka odolijevao izazovima. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 1:0 u korist Dynamo Dresdena.

Početkom drugog poluvremena su se ukazale dvije prilike za Dynamo iz Dresdena, a propustili su ih Fort i Muller. Nizali su se napadi domaćih, ali Fiel, Ouali i Bregerie nisu nalazili način da savladaju golmana Riemanna. Osnabruck je rijetko prijetio, a prvu ozbiljniju priliku je u 67. minuti propustio Manno, strijelac u pobjedi svoje ekipe u prvom susretu. Veliku radost navijačima Dresdena je u 72. minuti donio večeras sjajni Ouali, koji je nakon asistencije Kempea povećao vodstvo svoje ekipe na 2:0. Ekipa Dresdena se na tome nije zaustavila, nego je nastavila napadati u želji da postigne treći pogodak. Iako u tome nisu uspjeli, upisali su pobjedu rezultatom 2:0, koja je bila dovoljna za trijumf u dvomeču protiv Osnabrucka i ovjeru nastupa u 2. Bundesligi sljedeće sezone.

Bh. nogometaš Muhamed Subašić je odigrao svih 90. minuta u dresu Dynama.