Paklena atmosfera
137

Dynamo Dresden na gostovanju u Berlinu bodrilo 35.000 navijača

N. K.
Nogometaši Herthe plasirali su se u osminu finala Kupa Njemačke izbacivši ekipu Dynama iz Dresdena. U regularnom dijelu utakmice bilo je 2:2, nakon produžetaka 3:3 pa su domaći tek nakon boljeg izvođenja penala prošli u narednu fazu takmičenja.

Osim odličnog nogometa, ovaj susret je na naslovnice svjetskih medija došao i zbog nevjerojatnih navijača drugoligaša iz Dresdena.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Naime, tačno pola od 70.249 gledatelja na Olimpijskom stadionu bili su gostujući navijači, kojih je u 200 kilometara udaljeni Berlin autobusima, kombijima i automobilima stiglo čak 35.000.

Prije utakmice klub je dobio hiljade zahtjeva za ulaznice pa je klub s Herthom dogovorio da mu ustupi koliko je god moguće karata, koje su odmah rasprodane.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Gostujući navijači su napravili paklenu atmosferu na stadionu, a prava "eksplozija" uslijedila je u 36. minuti, kada je Kone doveo Dynamo u vodstvo.

Potom su za domaće pogađali Lukebakio, Duda i Torunarigha, dok su se za Dynamo u strijelce još upisali Ebert i Stor. Na kraju je Hertha bila sretnija i spretnija nakon penala te se plasirala u osminu finala.