Postoje uslovi
13

Dybali aktivirana zanimljiva klauzula, može ga se kupiti za samo 13 miliona eura

N. K.
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Od prvog dana 2024. godine otkupna klauzula argentinskog napadača Paula Dybele (30) spala je s 20 na 13 miliona eura, ali uz nekoliko uslova koje otkriva Gazzetta dello Sport.

Naime, taj veliki popust vrijedi samo za neitalijanske klubove, ali i italijanski klubovi također mogu poslati ponudu sa spomenutim iznosom.

Roma je međutim može poništiti i to tako da Dybali plati bonus u iznosu između 3 i 5 miliona eura čime bi ga zadržali pred italijanskim konkurentima.

Za strane klubove nema tog osiguranja, a Dybalu želi saudijski Al-Nassr koji bi ponovio Juventusov napad Ronaldo - Dybala.

Podsjetimo, Dybala je prije godinu i po bez odštete došao u Romu nakon što ga je Juventus otpisao iako je u tom klubu proveo sedam godina i bio predodređen za legendu.

Ipak, nakon 293 utakmice, 115 golova i 48 asistencija igrač koji je dobio mitsku desetku Juventusa morao je otići i to je bio tek početak njegove patnje.

Dybala je u ljeto 2022. završio u Romi protivno svojoj volji i onda je pod Mourinhom eksplodirao budući da je u 53 utakmice postigao 22 i namjestio 14 golova.