Serie A
75

Dybala u zadnjoj minuti donio pobjedu Juventusu protiv Lazija

Piše: K. H.
(Foto: AFP)
Ekipa Juventusa savladala je Lazio u meču 27. kola talijanske Serije A rezultatom 1:0, a Stara dama je do pobjede stigla 30 sekundi prije kraja meča.

U prvom poluvremenu Lazio je bio bolji protivnik, ali ipak nisu uspjeli naći put do mreže Gianluigija Buffona.

Najbolje prilike imali su Immobile i Milinković-Savić, no nisu uspjeli dovesti svoju ekipu u vodstvo.

U drugom poluvremenu, Lazio je nastavio s napadima prema golu gostiju iz Torina, a kako se meč bližio kraju, tako je aktuelni prvak Italije preuzimao kontrolu nad utakmicom te je pokušao doći do tri boda.

Kada su svi očekivali kraj, Juventus je pokazao zašto je već godinama daleko najbolja ekipa u Italiji. Igrala se 93. minuta, do kraja meča ostalo je 30 sekundi, a onda je loptu uzeo Paulo Dybala koji je prevario odbranu Lazija i pogodio za velika tri boda svoje ekipe.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkoj ekipi, dok je kapiten Lazija Senad Lulić izašao početkom sudijske nadoknade, nakon čega je Lazio primio pogodak.

Juventus je tako ostao na jedan bod iza Napolija, ali obje ekipe imaju po utakmicu manje. Naplitanci će na svom stadionu u ovom kolu igrati protiv Rome, dok Juventus ima zaostali meč protiv Atalante.

Tabela: