Model u promociji
42

Dybala obukao novi dres i okončao špekulacije o budućem klubu

Klix.ba
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Paulo Dybala (Foto: EPA-EFE)
Argentinski napadač Paulo Dybala se zajedno s Federicom Bernardeschijem fotografisao u dresu Juventusa za sljedeću sezonu, a budući da je poslužio kao model u promociji nove garniture, čini se od odlaska iz Torina neće biti ništa.

Naime, u Juventusu su nakon ispadanja iz Lige prvaka krenuli s planovima za iduću sezonu, a jedan od onih koji je razočarao i za kojeg se špekulisalo da bi mogao napustiti Staru damu je upravo Dybala.

Igre Argentinca u posljednje dvije sezone daleko su od onog što su svojevremeno radile bivše desetke kluba, koji su rješavali najvažnije utakmice svojim potezima.

Dybala je igrao loše u ključnim mečevima, slab je bio u duelima i čuvanju lopte te je često usporavao igru.

Italijanski mediji su zbog svega toga, ali i zbog svađe s trenerom Massimilianom Allegrijem, selili Dybalu u neki drugi klub, ali sudeći po fotografijama koje je Juventus objavio čini se kako će Argentinac ostati u klubu.

"Dybala će ostati. On je igrač Juventusa i očito je da će sigurno ostati. Imat ćemo uobičajeni sastanak, kao i svaki klub. Imamo svoje ideje o tome kako poboljšati sastav", rekao je nedavno Juventusov sportski direktor Fabio Paratici.