Ostao bez ugovora
29

Dybala nakon višemjesečne drame napušta Juventus, a glavni razlog je Vlahović

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Napadač Juventusa Paulo Dybala ovog ljeta će napustiti redove Stare dame kao slobodan nogometaš i to nakon što mu istekne ugovor s klubom, čime će biti stavljena tačka na višegodišnju sagu o njegovom odlasku iz Torina.

Mediji u Italiji pišu da klub i igrač nisu uspjeli pronaći rješenje o njegovom novom ugovoru, odnosno da Argentinac nije želio prihvatiti lošije uslove koju su mu ponuđeni nakon što je u klub stigao Dušan Vlahović.

Upravo je Vlahović jedan od glavnih razloga zbog kojih Juventus neće previše da se trudi u vezi s Dybalom, odnosno zbog kojeg će pustiti da Argentinac bez obeštećenja ode iz kluba, a sada će biti zanimljivo vidjeti u kojem klubu će Dybala zaigrati i gdje će nastaviti karijeru, s obzirom na to da se prije nekoliko godina dovodio u vezu sa svim najboljim klubovima Evrope.

Naime, navodi se kako čelnici Juventusa sada vide Vlahovića u centru dugogodišnjeg projekta, a ne Dybalu što je ranije bio slučaj.

Tako će Dybala na neslavan način završiti svoj sedmogodišnji boravak u Juventusu, a za to vrijeme je osvojio pet naslova prvaka i četiri trofeja Kupa Italije. On je u Torino stigao iz Palerma 2015. godine.
Tokom karijere u Juventusu imao je problema s brojnim povredama, što je bio slučaj i ove sezone, a u kojoj je odigrao samo 29 mečeva u svim takmičenjima te postigao 13 pogodaka.