Argentinac iskreno
8

Dybala: Mnogo mi još treba da budem kao Del Piero

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Paulo Dybala je, bez ikakve sumnje, prvo ime Juventusa ove sezone. Iako nije najbolji strijelac (taj epitet nosi Gonzalo Higuain), igra Stare dame u većini mečeva ovisi upravo o tom 23-godišnjem Argentincu.

Nakon sinoćnjeg remija sa Atalanton (2:2) italijanski novinari su konačno pitali Dybalu veoma "škakljivo" pitanje - kako reaguje na to kada ga porede sa legendarnim Alessandrom Del Pierom?

"Del Piero je svima uzor. Znam da me porede sa njim otkako sam došao u klub, ali bit će veoma teško ići njegovim stopama, kako na terenu, tako i van njega. Upoznao sam ga, Alessandro je veoma korektna osoba i odličan čovjek", rekao je Dybala, nakon čega je uslijedilo konkretno pitanje - šta je to u čemu se njih dvojica najviše razlikuju na terenu?

"Definitivno nemam završnicu kao on. Postigao je mnogo više pogodaka od mene. Mnogo mi još treba da budem kao Del Piero. Sigurno želim da postanem kao on simbol ekipe", iskreno je rekao Dybala, koji je rekao kako bi dobro razmislio kada bi mu klub ponudio da obuče "delpierovsku" desetku umjesto "zidaneovske" dvadesetjedinice.

"Uvijek sam govorio da je broj 21 također veoma važan za Juve. Imam poštovanje prema njemu i želim ga i dalje nositi. Iskreno, Del Pierova desetka je izuzetno teška za nošenje, ali ako mi ga klub ponudi, sigurno ćemo razgovarati o tome", dodao je Dybala.