Argentina
0

Dvojica navijača AC Huracana smrtno stradali

Totalsport
Pripadnici različitih navijačkih frakcija istog argentinskog kluba, AC Huracana, noževima i vatrenim oružjem obračunali su se među sobom nakon ligaškog dvoboja njihovog tima.

Posljedica svega dvojica su mrtvih navijača, dok su još dvojica u teškom stanju i bore se za život.

Incidenti su počeli u poluvremenu utakmice 18. kola argentinske Clausure, koju je domaći Huracan u dijelu Buenos Airesa pod nazivom Parque Patricios dobio 3-0 protiv Arsenala iz Sarandija, te time preuzeo vodstvo na listi drugog dijela argentinskog prvenstva.

Navijačima Huracana iz različitih grupa to nije bilo bitno, te su nakon utakmice pretvorili ulice tog dijela grada u pakao.

  • Sukobili su se ispred same bolnice. Čuli smo pucnjavu i pozvali policiju - rekao je jedan od liječnika lokalne bolnice Penna, dr. Jorge Bilecio.

Od prostrijelnih su rana preminula dvojica navijača, dok se dvojica izbodena nožem bore za život. Svi su između 28 i 30 godina starosti.

Iz iste su bolnice također potvrdili da je bilo navijača koji su zatražili pomoć te su se, nakon što su zbrinuti, iskrali iz bolnice. Jedan je takav bio s ozljedom glave, a drugi slomljene noge.

Huracan u posljednjem kolu Clausure sljedećeg vikenda ima priliku osvojiti drugi naslov prvaka u historiji kluba. Gostovat će baš kod drugoplasiranog Velez Sarsfielda.

Od 1924. godine prema postojećim je podacima od posljedica nasilja na i oko nogometnih stadiona u Argentini smrtno stradalo 236 osoba.