Skandal u Makedoniji
0

Dvojica kupila 15.000 ulaznica za Španiju?

Totalsport
Makedonski list Vest objavio je u današnjem broju da su ulaznice za prijateljski nogometni susret Makedonije i Španije, koji će se održati sljedeće srijede u Skoplju, planule u trenu.

Kontigent od 15.000 ulaznica pušten je u prodaju i nestao u trenutku. U Vestu tvrde da je razlog tome što su ih sve pokupovale samo dvije osobe, zasad nepoznatog identiteta, prenosi španska Marca.

Skopljanski stadion Filip II ima kapacitet od 30.000 mjesta. Dok je pola ulaznica prodano dvama kupcima, pola ih je podijeljeno uglednicima, tvrde iz istog izvora. Najveći je kolač drugog kontigenta, navodi se, otpao na Vladina ministarstva.

Napis su odlučno demantirali iz Makedonskog nogometnog saveza (FFM) i Vlade.

"Za utakmicu smo dali štampati 23.000 ulaznica. Za južnu tribinu stadiona u prodaju smo pustili njih osam hiljada, za sjevernu 2000, a za zapadnu njih osam stotina. Općinskim nogometnim središtima u drugim regijama podijelili smo 5000 karata. Na klubove, nogometne djelatnike, reprezentativce, članove stručnog stožera i mladu reprezentaciju otpale su sljedeće dvije hiljade ulaznica. Za partnere saveza i sponzore rezervirano je 1.500 ulaznica, a na Vladina ministarstva i diplomatska predstavništva u Makedoniji raspoređena je hiljada ulaznica - navodi se u saopćenju FFM-a, dok iz Vlade tvrde:

"Najenergičnije i najstrože demantiramo da smo ugrabili većinu ulaznica za utakmicu. Niti smo ih uzeli, niti dobili, niti kupili. Nismo ih ni na koji način prisvojili."