3. kolo Premijer lige
0

Dvoboj starih rivala u Sarajevu i Zenici

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/fotoservis
Neugodno gostovanje u Trebinju očekuje tuzlansku Slobodu, kojoj je vjerovatno još u sjećanju prošla subota i domaći poraz od Laktaša.

Ovoga vikenda na programu je 3. kolo nogometne Premijer lige BiH koje nam donosi nekoliko interesantnih dvoboja. Najzanimljiviji susret kola igra se na Koševu, gdje gostuje Velež. Bordo tim po svaku cijenu želi trijumf, a suparnik je tim koji je u uvodnih 180. minuta postigao devet golova. Iz oba tabora najavljuju dobru utakmicu. Nakon što su na krilima sjajnog Alena Mešanovića slavili protiv Čelika i Širokog Brijega, tim sa Grbavice će do novih bodova pokušati doći u Gradačcu. Zvijezdu sa klupe predvodi bivši Željin strateg, Ratko Ninković. Poznato je da gradačački premijerligaš pruža odlične partije na svom travnjaku, pa sve nabrojano sugeriše da bi zaljubljenici u najvažniju sporednu stvar na svijetu mogli uživati.

U Laktašima se sastaju istoimeni domaćin i Modriča. I jedni i drugi su u prošlom kolu upisali trijumfe koji su najviše odjeknuli. Naime, Laktaši su slavili na Tušnju 4-2, dok su Modričani visoko porazili tim sa Koševa, bilo je 3-0. Evidentan je uspon forme pa je za očekivati dobar nogomet.

Neugodno gostovanje u Trebinju očekuje tuzlansku Slobodu, kojoj je vjerovatno još u sjećanju prošla subota i domaći poraz od Laktaša. Imperativ domaćeg trijumfa je pred Leotarom koji mnogo bolje igra u gradu na Trebišnjici nego u gostima.

Čeliku na noge dolazi Borac. Biće ovo prilika za domaće da poprave blijedi utisak iz prvog kola kada su poraženi od tima sa Grbavice na Bilinom polju. Kako je poraz od Sarajlija Ivo Ištuk trener Čelika pravdao činjenicom da još uvijek nije pohvatao konce, u nastavku sezone opravdanja neće biti. Ipak, ne treba zanemariti činjenicu da igraju sa ekipom koja je osvojila kompletan plijen u prva dva kola.

Izabranici Ivice Barbarića do prvih ovosezonskih bodova pokušaće doći u sudaru sa novajlijom u ligi, prijedorskim Rudarom. Na Pecari najavljuju borbu za vrhu, pa bi svaki krivi korak na domaćem travnjaku otežao posao. U ovom okršaju su aspolutni favoriti.

Zrinjski će prvi put ove sezone igrati pred svojom publikom.U goste im stiže aktuelni osvajač kupa, Slavija. Samo jedan bod na otvaranju nove sezone ne oslikava pravi kvalitet mostarskog tima. Iako atmosfera nije baš idilična Dragan Jović i pored respekta sa kojim dočekuje goste razmišlja samo o tri boda.

Mnogo više se u prva dva kola očekivalo od sarajevskog Olimpika. Travnik se čini kao idealna prilika za popravljanje dojma. Klub sa Pirote je u prošlom kolu remizirao sa akutelnim prvakom, bilo je 3-3. Iako su gubili, sjajnom igrom u završnici obejzbijedili su bod.

Subota

Sarajevo – Velež 20 sati Laktaši – Modriča 17 sati Leotar – Sloboda 17 sati Čelik – Borac 20 sati Široki Brijeg – Rudar 19 sati Zvijezda – Željezničar 17 sati

Nedjelja

Zrinjski – Slavija 20 sati Olimpik – Travnik 20 sati