Mijenja se roster
59

Dvije važne i dugogodišnje uzdanice FK Velež zvanično napustile klub u jednom danu

D. P.
Zeljković i Ovčina godinama su igrali zapaženu ulogu u Veležu (Foto: Klix.ba)
Zeljković i Ovčina godinama su igrali zapaženu ulogu u Veležu (Foto: Klix.ba)
Fudbalski klub Velež Mostar u narednu sezonu ući će bez dvije vrlo važne uzdanice iz proteklih godina, a to su Samir Zeljković i Haris Ovčina.

Velež je na zvaničnoj stranici u roku od samo nekoliko sati potvrdio dva velika "udarca". Klub su napustili Samir Zeljković i Haris Ovčina, nogometaši koji su ostavili dubok trag u dresu Rođenih.

Zeljković je napustio klub nakon što mu je istekao ugovor s Veležom, a dvije strane nisu dogovorile nastavak saradnje. Ovaj rođeni Sarajlija pet godina nosio je dres Veleža.

Prve nogometne korake napravio je u Akademiji FK Sarajevo, da bi karijeru kasnije nastavio u NK TOŠK Tešanj kao posuđeni igrač. Nakon TOŠK-a, karijeru je nastavio u konjičkom Igmanu, u kojem je proveo jednu sezonu. Član FK Velež postaje 19. jula 2018. godine.

U crvenom dresu je odigrao ukupno 149 utakmica, u kojima je upisao dva pogotka i dvije asistencije. Poznat je po nevjerovatnom sprintu pri kojem je postigao brzinu od čak 36.07 km/h.

Klub je napustio i Haris Ovčina, dugogodišnji nogometaš Veleža s kojim je potpisan sporazumni raskid saradnje.

Ovaj dvadesetšestogodišnji polivalentni fudbaler u dresu Rođenih je odigrao ukupno 153 utakmice, u kojima je upisao 19 pogodaka i 20 asistencija.

Haris Ovčina rođen je 24. oktobra 1996. godine u Sarajevu. Visok je 179 cm i igra poziciju desnog beka ili krila. U FK Velež stigao je iz FK Famos 29. jula 2016. godine.