Nesportsko ponašanje
0

Dvije optužbe FA protiv Adebayora

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Engleski nogometni savez (FA) optužio je napadača Manchester Cityja Emmanuela Adebayora za nasilničko i nesportsko ponašanje tokom subotnjeg meča s Arsenalom.

Bivši igrač Arsenala, koji je u City stigao u ljetnom prijelaznom roku, optužen je zbog namjernog gaženja Robina van Persiea, kao i zbog načina na koji je proslavio pogodak pred gostujućim navijačima u pobjedi svog kluba nad Arsenalom od 4:2.

Reprezentativac Toga je nakon postizanja gola pretrčao cijeli teren kako bi proslavio gol ispred navijača Arsenala, s kojima je od ranije u sukobu. Zbog toga su morali da intervenišu i redari i policija, kako bi smirili bijesne pristalice londonskog tima.

FA je saopćio da će za svaki od ovih incidenata biti održana odvojena saslušanja.

"Adebayor je na osnovu ubrzanog disciplinskog postupka optužen za nasilničko ponašanje u duelu s Robinom van Persiejem, koji je tada zadobio povredu lica", kaže se u saopćenju FA-a.

"Sudija Mark Clattenburg je rekao da nije vidio pomenuti incident, ali je istakao da bi zbog toga napadaču sigurno automatski pokazao crveni karton", dodaje se u saopćenju.

Adebayor do srijede mora da odgovori na tu optužbu, dok mu je dat rok do 30. septembra da se izjasni povodom optužbe za nesportsko ponašanje.