Potvrdio advokat
1

Dvadeset navijača Dinama izlazi na slobodu, dva su uslova pod kojim napuštaju grčki zatvor

N. M.
Dinamovi huligani tokom dolaska na sud (Foto: EPA-EFE)
Dinamovi huligani tokom dolaska na sud (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski mediji danas su objavili da će dio navijača Dinama Bad Blue Boysa biti pušten na slobodu u Grčkoj, gdje su u zatvoru od ljetošnjih nereda u kojim je smrtno stradao navijač AEK-a Michalis Katsouris.
Ukupno su u zatvoru 102 pripadnika ove navijačke skupine iz Zagreba, a Jutarnji list je objavio da će ih 20 biti pušteno na slobodu najranije u ponedjeljak (11. decembar).

To je potvrdio grčki advokat Atanos Kaimenakis, koji je otkrio i da će Grci navijače pustiti pod dva uslova. Biće im zabranjen ulazak u Grčku radi gledanja sportskih utakmica, a uz to će svaki navijač platiti kauciju od 1.000 eura.

“Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedjeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga”, rekao je Kaimenakis za Jutarnji list.

Prema trenutnim informacijama, odluka o ostalim zahtjevima očekuje se ubrzo. Ukupno su hrvatski optuženici podnijeli oko 95 zahtjeva za puštanje iz zatvora.

Podsjetimo, Katsouris je smrtno stradao 7. augusta ove godine uoči utakmice AEK-a i Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka. Nakon toga je priveden ogroman broj navijača Dinama, ali posljednji dokazi ukazivali su da je Katsouris ipak podlegao povredama koje mu je tupim predmetom nehotice nanio drugi grčki navijač.

U novembru je objavljeno da je policija uhapsila jednog navijača AEK-a koji se povezuje s ovim djelom.