Brojne suspenzije
6

Dva trenera propuštaju 28. kolo Premijer lige BiH, Sarajevo desetkovano protiv Zrinjskog

N. K.
Ivica Barbarić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Ivica Barbarić (Foto: I. Š./Klix.ba)
Takmičenje u m:tel Premijer ligi Bosne i Hercegovine nastavlja se utakmicama koje su na rasporedu sutra i prekosutra, a njih će propustiti ogroman broj igrača te čak dva trenera.
Najviše problema imat će Sarajevo na gostovanju protiv lidera Zrinjskog budući da neće moći računati na tri najbolja igrača. Naime, Almedin Ziljkić je u sudijskoj nadoknadi protiv Tuzla Cityja bespotrebno dobio drugi žuti karton, odnosno isključenje, dok su Daniel Avramovski i Mario Vrančić skupili po tri javne opomene. Sigurno je da će trener Bordo tima Mirza Varešanović imati velikih problema u sklapanju tima pogotovo ako još neko od igrača otpadne iz zdravstvenih razloga. S druge strane, Zrinjski nema problema s neodrađenim suspenzijama.

Drugi derbi kola igra se u Banjoj Luci između Borca i Željezničara. Domaćini očekivano nemaju problema za ovaj susret, dok trener Plavih Nermin Bašić neće moći računati na Josepha Amoaha i Irfana Jašarevića.

Široki Brijeg će protiv Veleža biti lišen usluge trenera Ivice Barbarića koji je dobio crveni karton na Grbavici, a neće im igrati ni Ilija Mašić zbog tri žuta kartona. Iz istog razloga, Velež će biti bez Samira Zeljkovića i Tine Blaža Lauša.

I Leotar će utakmicu protiv Slobode biti bez trenera Marka Maksimovića koji je skupio tri žuta kartona, ali i Đoke Milovića koji je dobio crveni karton. Sloboda je bez Alena Kurtalića i Eldara Mehmedovića.

Harun Karić iz Tuzla Cityja će propustiti duel s Posušjem za koji neće igrati Luka Lučić i Frane Maglica. Zanimljivo da za duel između Igmana i Sloge Meridian nema suspendovanih igrača.

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Srijeda, 26. april

16:00 Tuzla City – Posušje (Moja TV)

16:00 Zrinjski – Sarajevo (Moja TV)

16:00 Leotar – Sloboda (Arena Sport)

20:30 Široki Brijeg – Velež (Arena Sport)

Četvrtak, 27. april

16:00 Igman – Sloga (Moja TV)

18:00 Borac – Željezničar (Arena Sport)