Promijenio mišljenje
0

Dva su razloga zbog kojih je Xavi odlučio preispitati odluku o ostanku na stadionu Camp Nou

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelni trener Barcelone Xavi Hernandez kome je ostala još godina ugovora sa klubom sa stadiona Camp Nou razmatra mogućnost da preispita odluku o odlasku s klupe na kraju sezone.
Xavi je početkom godine senzacionalno saopštio da će napustiti klub na kraju sezone, no danas se pojavila informacija da Xavi vjeruje da može nastaviti dosadašnji rad jer je osjetio podršku uprave kluba.

Nekadašnji španski reprezentativac ima veoma dobar odnos sa sportskim direktorom Decom kao i predsjednikom Joanom Laportom i potpredsjednikom Rafom Yustom te se navodi da postoji mogućnost da i dalje nastavi obavljati funkciju trenera Barcelone.

Njih trojica su mu iskazali podršku baš kao i važni nogometaši u timu te su mu prenijeli želju da i dalje ostane na klupi što bi se na kraju moglo i desiti.

Ipak, Xavi zna da su timu potrebne promjene i određena pojačanja pa klupski čelnici rade na tome i planiraju dovođenje Guida Rodrigueza kome na ljeto ističe ugovor iz Betisa kao i Danija Olma s kojim je već Deco obavio nekoliko razgovora.

Također, Xavi se želi vratiti na Camp Nou i voditi Barcelonu na novom stadionu, a saopštenje ove odluke se očekuje u sljedećih nekoliko dana.

Ovaj 44-godišnji stručnjak je u Barcelonu stigao u novembru 2021. godine i sa Kataloncima je osvojio jednu titulu Primere kao i trofej španskog Superkupa.