Šest golova
8

Dva preokreta u Premijer ligi: Radnik pobijedio Široki Brijeg, Mladost bolja od Krupe

Piše: K. H.
Foto: NK Široki Brijeg/Facebook
Foto: NK Široki Brijeg/Facebook
Nogometaši Mladosti i Radnika upisali su pobjede u prvim mečevima 15. kola Premijer lige BiH protiv Krupe, odnosno Širokog Brijega, identičnim rezultatom 2:1.

Početak meča na Gradskom stadionu u Bijeljini nije donio dopadljivu igru s jedne ili druge strane, a sve vrijedno pomena u prvom poluvremenu desilo se u posljednjih pet minuta. Prvo je Široki Brijeg u 40. minuti preko Eliomara stigao u vodstvo, da bi samo minutu nakon toga Peco poravnao na 1:1.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa krenule su ofanzivnije prema golu svog protivnika, a u 65. minuti Radnik je stigao do drugog pogotka, a kasnije će se ispostaviti i odlučujućeg u ovom meču. Strijelac pogotka nakon lijepe akcije bio je Hadžić.

Široki Brijeg je u finišu pokuašo stići makar do jednog boda, ali u tome nisu uspjeli, a meč su završili sa deset igrača s obzirom na to da je Matić dobio crveni karton.

Mladost je nakon preokreta porazila Krupu na svom terenu. U 54. minuti Milanović je doveo Krupu u vodstvo, ali samo sedam minuta nakon toga Guzina je poravnao na 1:1. Sedam minuta bilo je potrebno domaćim igračima da postignu i drugi pogotka, odnosno stignu do preokreta, a tri boda ekipi iz Doboj-Kaknja donio je Anđušić.

Tabela: