Nogomet
0

Dva Džekina gola među deset najboljih Cityja

Sarajevo-x.com
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Edin Džeko (Foto: mcfc.co.uk)
Džekini golovi protiv Tottenhama i Manchester Uniteda uvršteni su među deset najboljih golova koje su postigli igrači Manchester Cityja.

Čelni ljudi klupske televizije Manchester Cityja i drugi novinari britanskih medija odabrali su deset najljepših golova u dosadašnjem dijelu sezone, koje su postigli igrači ekipe Roberta Mancinija.

Na desetom mjestu je gol Kuna Aguera protiv Swansea, dok je na devetom mjestu gol Carlosa Teveza iz slobodnog udarca protiv Stoke Cityja. Na osmom mjestu je gol Yaye Tourea protiv Manchester Uniteda.

Peti gol protiv Tottenhama i četvrti gol za našeg reprezentativca na toj utakmici nalazi sa na sedmom mjestu. Šesti je gol Jamesa Milnera protiv Aston Ville, a na petom mjestu je ponovo Yaya Toure.

"To je možda navažniji gol koji je postigao jedan igrač Cityja ikada", kazao je Noel Gallagher, lider gupe Oasis o golu Yaye Tourea protiv Stoke Cityja.

Na četvrtom mjestu je gol Kuna Aguera na briljantnu asistenciju Davida Silve.

Na trećem mjestu nalazi se gol Edina Džeke, šesti koji je toga dana postigao njegov tim protiv gradskih rivala Uniteda. Bila je to još jedna sjajna asistencija Davida Silve.

Drugo mjesto zauzima gol mladog igrača Cityja Henshalla protiv Liverpoola. Najbolji gol u dosadašnjem dijelu sezone postigao je Kun Aguero na savršenu asistenciju našeg reprezentativca koji je uradio sve prije nego što je Kun Aguero postigao gol protiv Arsenala.

Sve golove možete pogledati ovdje.