Guus Hiddink
0

"Dva dana nisam bio normalan"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Holandski trener na kormilu Chelseaja Guus Hiddink otkriva koliko je teško pretrpio eliminaciju u polufinalu Lige prvaka protiv Barcelone.

Iako su o uzvratnoj utakmici polufinala na Stamford Bridgeu i norveškom sucu Tomu Henningu Øvrebøu, koji je u toj utakmici teško oštetio londonsku ekipu ne dosudivši im niti jedan penal, već ispisane tolike priče, Hiddink priznaje da se dugo nije mogao pomiriti s načinom na koji je njegov sastav ostao bez finala.

"Ta me utakmica toliko iscrpila da nisam nikoga želio vidjeti dva dana u svojoj blizini. Čak i normalna pitanja su kod mene izazivala žestoku reakciju. Bio sam tako ljut jer sam se osjećao zakinut zbog našeg nepravednog poraza. Svi su to tako doživjeli, čak i oni koji ni na koji način nisu povezani s Chelseajem", objašnjava Hiddink.

-"Ponekad naprosto osjetite veliku frustraciju. Jednu veliku sam imao i kada sam vodio Holandiju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Potpuno me izbezumio naš poraz od Brazila u polufinalu na penale. No, tada nas je eliminirao jak protivnik. Bili smo frustrirali, ali samo zbog razočaranja. Nisam se tada imao razloga ljutiti na suce ili na protivnike koji su bolje izvodili penale", dodaje iskusni holanski stručnjak.

"Nisam baš ponosan na svoje ponašanje prema okolini u ta dva dana nakon utakmice protiv Barcelone, ali se nisam nikome izvinjavao, a ljudi su ionako bježali od mene. Uostalom, ne vidim zašto bih se i morao izviniti ako ne želim sa svakime razgovarati o nogometu", zaključuje Hiddink.