|

Dužnosnicima FIFA-e ograničenje mandata na 12 godina  

Dužnosnicima FIFA-e ograničenje mandata na 12 godina  
0
F
FENA
3.12.2015. u 16:51
4
komentara
0

dijeljenja
Dužnosnicima FIFA-e ograničenje mandata na 12 godina    Sepp Blatter (Foto: Arhiv/EPA)
Izvršni odbor Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na sastanku održanom u četvrtak u Zuerichu jednoglasno je podržao niz programskih reformi, među kojima je ograničavanje mandata predsjednika i najviših FIFA-inih dužnosnika na 12 godina.
"Ove reforme će pokrenuti FIFA-u prema unapređenju načina na koji je vođena, njezinoj većoj transparentnosti i većem kredibilitetu. Ovo je jedan od koraka na našem putu ka vraćanju ugleda FIFA-i kao modernoj, profesionalnoj sportskoj organizaciji kojoj će se vjerovati", izjavio je vršitelj dužnosti predsjednika FIFA-e Issa Hayatou u priooćenju za medije objavljenom na internetskom portalu krovne nogometne organizacije (www.fifa.com).

Osim limitiranja mandata predsjednika i dužnosnika u FIFA-inom Vijeću koje će zamijeniti postojeći Izvršni odbor, na tri četverogodišnja mandata, predloženim mjerama želi se jasno odvojiti "političke" od upravljačkih funkcija u FIFA-i.

Predložene mjere naći će se pred članovima Kongresa FIFA-e 26. veljače na Izvanrednom zasjedanju, na kojem će biti izabrano i novo vodstvo.

“Želim potaknuti sve predsjedničke kandidate da svoje kampanje vode u duhu predloženih reformi te jasno iznesu svoje planove o tome kako će pomoći FIFA-i u provođenju onoga što je predloženo, ako budu izabrani", zaključio je Hayatou.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...