Trener Čelika
18

Duvnjak uoči duela s Radnikom: Kolega kaže da smo favoriti, ali to moramo dokazati

E. M.
Emir Čerim i Armin Duvnjak (Foto: E. M./Klix.ba)
Emir Čerim i Armin Duvnjak (Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometaši Čelika u sklopu osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na Bilinom Polju će ugostiti ekipu Radnika iz Bijeljine.

Šef stručnog štaba NK Čelik Armin Duvnjak na konferenciji za medije koja je danas održana na Bilinom Polju je kazao da su imali uspješne pripreme te da su spremni za susret.

"Prvi dio priprema smo proveli u Vitezu i Zenici. Imali smo malih problema s terenina. Imamo blagih problema s povredama zbog mijenjanja podloge, ali niko nije teže ozlijeđen i vjerujem da će svi biti spremni za sutrašnju utakmicu", kazao je Duvnjak te dodao da su nakon toga bili u Makarskoj te ponovo u Zenici.

Izjavio je i da su ostvarili pozitivne rezultate u pripremnim utakmicama koje su imali u Zenici i u Austriji. Pojasnio je da su pratili svog sutrašnjeg protivnika i da su ozbiljna ekipa.

"Vjerujem da će biti bolji u drugom dijelu sezone. S klupe ih vodi Velibor Đurić i vjerujem da će pod njegovim vodstvom uskoro se vratiti u Premijer ligu BiH. Za sutra nemam šta drugo reći osim da vjerujem u svoje momke. Kolega prebacuje loptu i govori da smo mi favoriti, lijep je to osjećaj, ali svojim momcima poručujem da to moramo na terenu zaslužiti", kazao je Duvnjak.

Naglasio je da je Radnik jaka ekipa te da moraju maksimalno biti spremni za sutrašnji meč te da će se navijačima odužiti igrom i rezultatima.

"Radnik dosta prijeti iz prekida, ali mislim da nam neće biti jednostavno. Ipak, promijenili smo neke stvari u proteklih sedam dana i da nećemo imati većih problema. Oni igraju dosta tvrd fudbal. Vidjet ćemo sutra na šta će se odlučiti, ali vjerujem da ćemo se mi pitati na terenu i da ćemo onemogućiti njihove napade", dodao je šef stručnog štaba NK Čelik.

Generalni direktor Čelika Emir Čerim zahvalio se svima koji su u proteklom periodu pomogli Čeliku da imaju kvalitetne pripreme te najavio da će utakmici prisustvovati i članovi GSS-a koji stižu iz Turske, dok će spasilačkom psu Atosu biti uručena zahvalnica.