Nogomet
68

Duško Bajević za Klix.ba: Zbog obaveza u AEK-u ne mogu preuzeti reprezentaciju

Piše: A.D.
Dušan Bajević (Foto: Arhiv/AFP)
Dušan Bajević (Foto: Arhiv/AFP)
Dušan Bajević prije sat vremena saznao je za otkaz Safetu Sušiću. Rezultati u posljednje vrijeme nisu bili spram očekivanja, pa je logično bilo da prvi odgovornost snosi selektor.

Bajević je Sušićevu misiju u reprezentaciji pohvalio, kazavši da mu posljednjih dana sigurno nije bilo lako.

“Safet Sušić je napravio veliki uspjeh i nešto što prethodno nikome nije pošlo za rukom. Imao je dobre rezultate, a ovo što se dešavalo posljednjih mjeseci i dana je slijed nekih okolnosti. Nije mu bilo lako posljednjih dana, ali to je u ovom poslu tako. Mi treneri smo uvijek na nekoj vjetrometini i otkazi su dio ovog posla”, prokomentarisao je za Klix.ba, legendarni Princ sa Neretve.

Bajević je jedno od idealnih rješenja za upražnjenu stolicu, međutim Mostarac ima neke druge planove koji su vezani za AEK u Grčkoj.

“Ja jednostavno ne mogu prihvatiti poziciju selektora zbog obaveza u AEK-u. Prije godinu dana sam ušao u jedan ozbiljan projekat u Grčkoj i neozbiljno i nekorektno bi bilo sada sve to ostaviti”, dodao je.

Upitali smo ga koji bi stručnjak prema njegovom mišljenju bio idealan za Sušićevog nasljednika, na što je Bajević odgovorio:

“Ima dosta stručnjaka koji vrijede, a koji bi se prihvatili posla. Ova reprezentacija mora nastaviti dalje. Situacija jeste teška, ali nije izgubljena. Još uvijek šanse postoje, istina je one nisu velike, ali dok postoje ne treba se predavati. Osim toga i nakon ovih kvalifikacija će biti novih projekata i novih ciklusa. Moramo misliti na budućnost. Ova reprezentacija ima kvalitet”, poručio je na kraju Bajević.