Političarke i nogomet
0

Dušanka Majkić: 'Ma kakva utakmica, imam pametnijeg posla'

Piše: A. Kovač
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić
Dušanka Majkić, zamjenica predsjedavajućeg Doma naroda u Parlamentu BiH, u izjavi za Sarajevo-x.com kazala je da neće gledati utakmicu između nogometnih reprezentacija BiH i Portugala koja se večeras igra u Zenici na Bilinom polju. Predsjednica FBiH neće stići pogledati dok poslanica Azra Hadžiahmetović vjeruje u pobjedu BiH.

"Ma dajte molim Vas, kakva večerašnja utakmica. Imam ja mnogo pametnijih poslova za raditi od gledanja utakmice“, kazala je Majkićeva, dodavši da nije navijač nijednog kluba.

Majkićeva je na pitanje da li bi voljela da BiH pobijedi kazala da je fudbal ne zanima, da ne gleda utakmice, te da ne gleda utakmicu čak ni kada igra banjalučki Fudbalski klub "Borac“. Majkićeva nije željela prognozirati niti ko će večeras pobijediti.

Borjana Krišto, predsjednica Federacije BiH, također neće gledati utakmicu.

"Nažalost, neću stići da gledam utakmicu jer imam nekih poslovnih obaveza. Ali u svakom slučaju vjerujem da će BiH večeras pobijediti“, kazala je Krišto.

Azra Hadžiahmetović, poslanica u Parlamentu BiH, u izjavi za Sarajevo-x.com kazala je da će utakmicu večeras obavezno gledati, te da vjeruje da će BiH pobijediti.