Bh. defanzivac
31

Dupovac za Klix.ba: Napuštam Split na kraju sezone

Piše: D. B.
Amer Dupovac
Amer Dupovac
Bh. nogometaš Amer Dupovac napustit će RNK Split na kraju sezone te će karijeru nastaviti u drugom klubu. Nekadašnji defanzivac i kapiten FK Sarajevo je to potvrdio u razgovoru za portal Klix.ba.

Hrvatski nogometni savez je zbog finansijskih problema odlučio izbaciti Split u treći rang takmičenja, međutim, Dupovac bi i u drugačijoj situaciji napustio klub zbog ponuda iz inozemstva.

"HNS je donio odluku o izbacivanju Splita iz HNL-a u treću ligu. To nas je sve dosta poremetilo, jer je klub već dugo u najvišem rangu. Međutim, zbog finansijskih problema je Split izbačen, a svi igrači su slobodni da potraže nove sredine. Ja također odlazim nakon posljednjeg kola, imam nekoliko opcija za nastavak karijere jer sam dobio ponude iz inozemstva. Odluku o novom klubu ću donijeti ubrzo", izjavio je Dupovac.

On je proveo samo jednu sezonu u klubu te žali zbog loše situacije.

"Došao sam nakon početka sezone, na klub i ekipu nema zamjerki, ali su nastali finansijski problemi. Šteta zbog izbacivanja, jer Split ima dosta kvalitetnih mladih igrača, ekipa je dobra", rekao je bh. defanzivac.

Split će ipak pamtiti po lijepim uspomenama.

"Bilo je lijepo živjeti ovdje na moru, zaista sam uživao", istakao je Dupovac.

Premijer ligu BiH i nastupe bivšeg kluba Sarajeva redovno je pratio.

"Pratio sam sve, ostaje žal što Sarajevo nije osvojilo Kup BiH i titulu. Trofeje su izgubili zbog kikseva na Koševu, ali su posljednje utakmice pokazale da su odlična ekipa. Zrinjski, Željezničar i Sarajevo su podjednaki, tako da ne bi bilo nezasluženo u čijim god bi rukama titula završila", rekao je za kraj Dupovac.