Nogomet
0

Dupovac: Tabela ne pokazuje pravi odnos snaga, dokazat ćemo to na Grbavici

Piše: D. B.
Amer Dupovac
Amer Dupovac
Željezničar i Sarajevo večeras igraju 101. vječiti derbi, a stoper gostiju Amer Dupovac tvrdi da tabela ne pokazuje pravi odnos snaga te da će se njegova ekipa dokazati na Grbavici.

Dupovac u večerašnjem derbiju vidi priliku za dokazivanje svoje ekipe, jer, kako kaže, tabela ne pokazuje pravi odnos snaga.

"Zaostajemo 9 bodova, ali to nam daje motiv da što bolje odigramo i pokažemo u dvije utakmice protiv Želje da smo bolji. Mislim da tabela ne pokazuje pravi odnos snaga, previše je to bodova. Mi ćemo pokušati to dokazati u večerašnjoj utakmici", izjavio je Dupovac.

Atmosfera u ekipi je na nivou, kao i samopouzdanje. Hendikep je što Husref Musemić zbog zdravstvenih problema vjerovatno neće voditi svoju ekipu, ali Dupovac u tome vidi dodatni motiv.

"Sve je uredu u našem taboru, atmosfera je dobra, a pobjeda protiv Zvijezde je dodatno podigla naše samopouzdanje pred derbi. Istina, loše je to što je naš šef u bolnici i vjerovatno neće prisustvovati utakmici. Želim mu brz oporavak. Naravno da će nam nedostajati, posebno njegova motivacija prije meča, ali to će i biti motiv više da odigramo što bolje za njega", kazao je mladi stoper Sarajeva.

Dupovac smatra da pobjeda protiv Željezničara ne bi bila spas sezone, nego iskupljenje pojedinih loših partija u sezoni.

"Pobjeda na Grbavici ne bi bila spas sezone jer smo mi već osigurali Evropu, no, sigurno da bi smo se pobjedom iskupili za pojedine loše partije iz ove sezone", kazao je Dupovac.

Dodao je da u derbiju nema favorita i da će vjerovatno pobjednika odlučiti sitnica.

"U derbiju nema aduta i favorita. Odlučit će sitnica, a nadam se da će to biti u našu korist. Očekujem tešku utakmicu, pravi derbi. Bio bih zadovoljan bilo kakvom pobjedom", iskren je bio Dupovac.

Podršku navijača je izdvojio kao vrlo važnu u večerašnjoj utakmici.

"Svi znamo da su naši navijači najbolji u BiH i znam da će to pokazati na Grbavici. Njihova podrška će nam mnogo značiti i mi im to moramo vratiti na terenu. Nadam se da ćemo na kraju zajedno slaviti kao jesenas", završio je Dupovac.