Rođendanski intervju
278

Dupovac: Kao dječak nisam maštao o Realu ili Barceloni, moj san bilo je Sarajevo

H.H.
FOTO: fksarajevo.ba
FOTO: fksarajevo.ba
Fudbalski klub Sarajevo u subotu će proslaviti 74. rođendan, a jedan od najiskusnijih igrača u sastavu aktuelnog prvaka Amer Dupovac govorio je tim povodom za zvaničnu stranicu kluba.

Dupovac je do sada upisao ukupno 176 nastupa za Sarajevo. Svoju nogometnu karijeru počeo je u omladinskim selekcijama tima s Koševa i s posebnim žarom govori o nastupima u bordo dresu.

"Rođen sam ovdje, u mojoj porodici svi navijaju za Sarajevo, tako da kada je došlo do toga da se počnem baviti fudbalom, znao sam da će to biti u Sarajevu. Oduvijek sam znao da ću nositi Bordo dres. Porodica, prijatelji, sve mi je ovdje. Navijači su oni koji čine klub. Pandemija nas je dosta poremetila - nismo mogli zajedno proslaviti titulu, evropske pobjede, ali znamo da su navijači uvijek tu. Kada igrate za Sarajevo, ne možete pobjeći od loših rezultata, pritiska. U svakoj utakmici morate dati svoj maksimum, na terenu ostaviti i posljednji atom snage jer to dugujete ljudima koji su na tribini. Veliki broj ljudi živi za ovaj klub i raduje se svakom našem uspjehu, ali isto tako teško podnosi poraze i upravo zbog toga moramo uvijek davati sve od sebe", rekao je Dupovac za zvaničnu stranicu koševskog ligaša, dodavši:

"Kao dječak nikada nisam maštao o tome da zaigram jednog dana za Real, Barcelonu ili neki evropski klub. Oduvijek mi je bio san nastupati za Sarajevo i zaigrati jednog dana na Koševu. Ja sam taj san ostvario onog trenutka kada sam prvi put istrčao na teren. Presretan sam što taj san živim još uvijek."

Kada je započinjao karijeru, uzor u ekipi Sarajeva bio mu je legendarni napadač Alen Škoro.

"Kada sam bio mlađi, bio sam redovan na utakmicama s ocem. Iako sam defanzivac, igrač koji mi je bio uzor bio je Alen Škoro. Definitivno, čovjek je jedna od legendi ovog kluba, koji je tada, kao i sada, bio omiljen među navijačima. Pravi primjer kako se treba ponašati, kako na terenu tako i van njega. Sjećam se kada sam ga upoznao još na početku karijere i to je za mene bilo nezaboravno iskustvo."

Bordo tim igra odlično na startu nove sezone i niže pobjede, a Dupovac očekuje da u istom ritmu nastave i do kraja.

"Kada igrate u najvećem klubu u državi, očekivanja uvijek moraju biti na najvišem nivou. Mi smo na dobrom putu, igramo dobro, ali neka prijašnja iskustva govore mi da ne treba ništa prerano najavljivati. Zato gledamo od utakmice do utakmice, pitajte mene ili bilo kojeg igrača nešto o utakmici protiv Mladosti ili derbiju i on vam neće moći dati odgovor, zato što smo svi fokusirani samo na ono što nas čeka sljedeće, a to je u ovom slučaju utakmica protiv Krupe u nedjelju."

Kompletan intervju Amera Dupovca za zvaničnu stranicu FK Sarajevo pročitajte OVDJE.