Čovjek odluke protiv Zrinjskog
0

VIDEO / Dupovac: Dugo sam čekao prvi gol u najdražem dresu

Piše: Dalibor Bošnjak
Amer Dupovac (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Amer Dupovac (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Sarajevo je u nedjelju na stadionu Asim Ferhatović Hase u okviru 14. kola BH Telecom Premijer lige savladalo ekipu Zrinjskog minimalnim rezultatom 1:0. Strijelac je bio Amer Dupovac, koji je na kraju imao nekoliko razloga za slavlje.

Stoper Sarajeva Amer Dupovac je svojim pogotkom odlučio utakmicu između Sarajeva i Zrinjskog. Glavom je u 30. minuti spretno pogodio mrežu gostiju i donio pobjedu svom klubu. Time je Sarajevo stiglo na korak do titule jesenjeg prvaka. Dupovac je na kraju imao nekoliko razloga za slavlje.

"Presretan sam zbog ovog gola. To je bio moj prvjenac, gol koji je odlučio utakmicu, a savladan je protivnik koji nas je eliminisao iz Kupa BiH. Dugo sam čekao na prvi gol u najdražem dresu. Nadam se da će uskoro doći i drugi, treći...", izjavio je Dupovac.

Sarajevo je protiv Zrinjskog odigralo dva različita poluvremena, ali su bodovi ipak ostali na Koševu.

"S obzirom na to kako smo odigrali prvo poluvrijeme, ja nisam očekivao da će moj gol odlučiti utakmicu. Očekivao sam više pogodaka. Prvo poluvrijeme smo odigrali dobro, ali smo u drugom bili lošiji. Međutim, najvažnije je to što smo pobijedili", tvrdi Dupovac.

Stoper Bordo ekipe vjeruje da njegova ekipa može nastaviti trenutnim tempom i nakon pauze te napokon donijeti titulu na Koševo.

"Sada se okrećemo utakmici s Radnikom u kojoj želimo osigurati titulu jesenjeg prvaka. Uvjeren sam da možemo nastaviti ovim tempom te na kraju sezone napokon donijeti titulu na Koševo. Dugo je čekamo", rekao je Dupovac.

U posljednje vrijeme se spekuliše o ponudama koje su u bordo tabor stigle za Dupovca.

"Za sada nema ništa konkretno a i ne bih htio govoriti o tome. Fokusiran sam na Sarajevo. Ukoliko stigne neka ponuda tokom pauze, a zadovolji klub i mene, transfer je moguć", završio je Dupovac.