Nogomet
0

Dunga: Pobijedili smo veliku momčad

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pobjedu (3-1) u Rosariju nad nogometašima Argentine brazilski je selektor Carlos Dunga pokušao predstaviti kao veliki pothvat svoje momčadi. Novinari nisu bili impresionirani...
  • Sretni smo jer smo pobijedili veliku reprezentaciju sastavljenu od igrača-šampiona. Lionel Messi vjerojatni je novi najbolji nogometaš svijeta. Također, dobili smo momčad koja na svom travnjaku kvalifikacijsku utakmicu nije izgubila 16 godina - govorio je ozareni selektor nakon dvoboja.

Da je Argentina velika momčad nije, međutim, uspio uvjeriti nikoga. Novinare su uglavnom zanimale greške u igri domaće ekipe.

Nije ih se, također, dojmio Dungin stil, koji nekadašnji zadnji vezni igrač svo vrijeme forsira: igra bez lopte u posjedu! I Argentince su Brazilci dobili prepuštajući inicijativu i orijentirajući se na udare iz kontranapada i prekide. To u Brazilu nikad nije prolazilo.

  • Pitate me za greške Argentine? Zar nam stvarno nećete pripisati niti najmanje zasluge? - obratio se u neugodnom ozračju novinarskom skupu selektor, tužnoga i začuđujućeg pogleda.

Nakon što se smirio, otkrio je u čemu je ležao ključ pobjede.

  • Molio sam igrače i pripremao ih da ne podlegnu pritisku i da se klone kartona. Važno je bilo ne zaraditi isključenje. Znao sam da s 11 nogometaša u terenu pobjeđujemo, a da s desetoricom gubimo.

Na kraju je zaključio:

  • Zadovoljni smo jer je posao dobro odrađen. Sretan sam jer igrači koji su osvojili sve osjećaju da nam i dalje treba puno rada, a još sam sretniji zato što rade s užitkom.