Nogomet
0

Dunga kritiziran zbog poraza i košulje

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon poraza brazilske reprezentacije u prijateljskom susretu protiv Portugala novi selektor Brazila, Carlos Caetano Bledorn Verri, poznatiji kao Dunga, našao se na udaru brazilske javnosti.

Kritike su uslijedile ne samo zbog blijede partije peterostrukih svjetskih prvaka, već i zbog košulje koju je nosio za vrijeme susreta na londonskom Emirates stadionu.

Mada je utakmica odigrana po vrlo hladnom i vjetrovitom vremenu Dunga je susret vodio u košulji primjerenijoj noćnom klubu nego stadionu i tako izazvao podsmijeh svojih kolega.

"Košulju je dizajnirala moja kćer koja studira modni dizajn i želio sam joj pomoći i napraviti reklamu", kazao je Dunga, i dodao kako smatra da je normalno kada roditelji pomažu svojoj djeci.

Njegov modni istup u Londonu izazvao je u Brazilu jednaku pažnju kao i poraz brazilske reprezentacije. Dunga se zbog toga nije previše uzrujao niti su ga pogodile kritike da je bio neukusno odjeven.

"Nije mi jasno zašto bi svaki put morao odjenuti trenirku ili jaknu s klupskim ili obilježjima reprezentacije. Premda je današnji nogomet napredovao i otišao miljama naprijed neke stvari se uopće nisu promijenile", smatra Dunga, koji nije jedini južnoamerički trener kritiziran zbog svoje odjeće. Na udaru kritičara našao se i bivši meksički selektor Ricardo La Volpe.